Gave til frivillig organisasjon

Når man gir pengegaver til en veldedig organisasjon kan man få skattefradrag på 22 % for beløpet. For inntektsåret 2022 kan man få fradrag for gaver inntil 25 000 kr. 

Man får fradrag for gave til frivillige organisasjoner, tros- og livssynssamfunn som er forhåndsgodkjent av Skatteetaten. Du kan se en oversikt over de godkjente organisasjonene her.

For å få fradrag må man gi en sum på minst 500 kr til hver enkelt organisasjon, og opp til 25 000 kr samlet. Organisasjonen som mottar gaven må også innberette gaven på organisasjonsnummeret for å kunne gi fradragsrett. Når det er gjort, vil beløpet automatisk legges i skattemeldingen. Dersom gaven er til en utenlandsk og godkjent organisasjon får man også skattefradrag, men dette vil ikke ligge forhåndsutfylt i skattemeldingen. Det må dermed legges inn manuelt. Kravet er her at organisasjonen har sete i EØS-området. Fradraget her må også kunne dokumenteres med en kvittering. Denne skal sendes inn sammen med skattemeldingen. 

Du kan også få skattefradrag for andre utgifter til firmaet. Vil du lese mer om fradrag?

Gjør innleveringen enkelt med Visma eAccounting #

Ved å føre regnskapet i Visma eAccounting er regnskapet ditt satt opp etter bokføringsreglene. Samt at du enkelt kan levere både næringsoppgave og skattemelding direkte fra programmet.